RHMZ upozorava: U narednih sat vremena plјuskovi sa grmlјavinom, moguć i grad

RHMZ je, inače izdao upozorenje na grmljavinske nepogode na području Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Loren Gu

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u narednih sat vremena na jugozapadu i jugoistoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti plјuskove sa grmlјavinom, koji u okolini Bosilegrada mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu sugradice i grada.

Danas maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni, a sledeće sedmice od 27 do 34 stepena.

RHMZ je, inače izdao upozorenje na grmljavinske nepogode na području Srbije.

-U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas (23.06.) se nepogode očekuju u većini regiona u zemlјi, a sutra (24.06.) će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugozapadu i jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, najavio je RHMZ.

I na području Beograda se očekuju grmljavinske nepogode.

-U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi se na sajtu RHMZ.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar