EU i formalno odobrila: Poznato kad počinju pregovori o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom

Prethodno je Evropska komisija saopštila da Ukrajina i Moldavija ispunjavaju sve kriterijume potrebne za formalni početak pregovora o članstvu u EU

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Capri23auto

Države članice Evropske unije odobrile su pregovaračke okvire za pristupanje Ukrajine i Moldavije tom bloku, čime se otvara put za pokretanje pregovora 25. juna u Luksemburgu, saopštilo je danas belgijsko predsedavanje EU.

“Savet EU usvojio je opšte stavove EU, uključujući pregovaračke okvire za pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom. Time se otvara put za pokretanje pregovora u utorak 25. juna u Luksemburgu”, navodi se u objavi na društvenoj mreži Iks.

Stalni predstavnici EU postigli su 14. juna načelni dogovor o okviru za pristupne pregovore između Ukrajine i Moldavije.

Prethodno je Evropska komisija saopštila da Ukrajina i Moldavija ispunjavaju sve kriterijume potrebne za formalni početak pregovora o članstvu u EU.

Zemlje EU odlučile su 14. decembra da počnu pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom o pristupanju Evropskoj uniji nakon što je mađarski premijer Viktor Orban napustio salu na početku glasanja i tako omogućio da odluka bude doneta jednoglasno.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar