Klubovi ne zarađuju, šampion nema zagarantovano mesto u Evroligi – Čemu služi ABA liga?! Čović postavio pitanje

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana otvoreno o regionalnom takmičenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Crvena zvezda

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o ABA ligi i Evroligi i zbog čega šampion regionalnog takmičenja nema zagarantovano mestu u eliti.

Čović je znao da će njegov tim igrati u elitnom košarkaškom takmičenju, ali istovremeno je izjavio da mu nije jasno zbog čega onda postoji ABA liga ako ne garantuje mesto.

“Ja sam sto odsto bio ubeđen da Crvena zvezda neće imati probleme oko učešća u najjačem takmičenju. Samo su izvesne neoprezne izjave dovele do toga da se naprave neke priče u pojedinim medijima. A što se tiče pomenutih brojeva, odnosno uplate 250.000 plus 750.000 evra, možda je u izvesnom smislu neuobičajeno, pa ćemo oko toga još da vidimo” – istakao je Čović za “Sport Klub” pa nastavio:

“Otvara se pitanje perspektive regionalnog takmičenja, a nekada smo imali trosezonski ugovor sa Evroligom. Imao sam dogovor sa Žordijem Bertomeuom, tadašnjim prvim čovekom Evrolige, koji je obezbeđivao prvaku regije prolaz u elitu, a drugom i trećem, učešće u Evrokupu. Trebalo bi da već sada počnemo da razmišljamo o evroligaškoj budućnosti, odnosno određenim najavama. Počev od klubova akcionara, A i B licencama, na koji vremenski period… U ovom trenutku na pomenuta i slična pitanja, ne mogu da odgovorim.”

Prokomentarisao je ABA ligu.

“Morali bismo da uskoro stavimo na sto i analiziramo nešto što se nameće – čemu služi ABA, ako šampiona direktno ne vodi u Evroligu, a ni klubovi ne zarađuju od te lige. Ipak, ne želim ništa da prejudiciram, lično sam raspoložen za regionalno takmičenje, ali… Ne zaboravite, mi smo u Srbiji uspeli da animiramo pojedine centre, mogli bi relativno brzo da napravimo našu, srpsku, pristojnu ligu od 10 do 14 klubova. Trebalo bi da svi mi, koji smo u košarkaškom sportu, razmišljamo kao ozbiljni ljudi i, na vreme. Da budemo korak ispred rivala, da se sportsko – takmičarski izrazim” – završio je Čović.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar