Budući podoficiri Vojske Srbije na obuci u uslovima približnim realnoj borbenoj situaciji

Ovaj oblik obuke na terenu realizuje se na kraju prvog modula kursa u Centru za obuku i usavršavanje podoficira "Narednik Milunka Savić"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: vs.rs

Profesionalni vojnici koji od aprila ove godine pohađaju Osnovni kurs za podoficire uspešno su završili stacionarno logorovanje na poligonu “Peskovi” kod Požarevca.

Ovaj oblik obuke na terenu realizuje se na kraju prvog modula kursa u Centru za obuku i usavršavanje podoficira “Narednik Milunka Savić”, a polaznicima pruža priliku da u praksi primene i provere do sada stečena osnovna vojnostručna znanja za komandovanje odeljenjem.

Foto: vs.rs

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, budući podoficiri Vojske Srbije su, u uslovima približnim realnoj borbenoj situaciji, rešavali različite taktičke i vatrene zadatke u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja.

Foto: vs.rs

U nastavku, polaznike očekuje stručno-specijalistička obuka za podoficirske dužnosti u okviru svog roda ili službe, u trajanju od 12 sedmica, i, potom, u trećem modulu, tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije.

Foto: vs.rs

Osnovni kurs za podoficire traje šest meseci, a pohađaju ga odabrani vojnici koji su prethodno završili Liderski kurs i koji su radom i rezultatima na vojničkim dužnostima u svojim jedinicama zaslužili priliku da postanu podoficiri Vojske Srbije. Po završetku ovog usavršavanja oni će biti unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće početne podoficirske dužnosti u Vojsci Srbije.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar