Srpski doručak koji su svi zaboravili, a izuzetno je zdrav i jeftin

Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Za sve oni koji nisu probali ili koji ne znaju, palenta je jedno vrlo zanimljivo jelo, a poreklo vodi iz lepe zemlje Italije. Ona predstavlja jednu izuzetno zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza.

Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima i možete je pripremiti na bezbroj načina, a svaki od njih predstavlja zadovoljstvo za sebe.

Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno, jer čisti creva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare.

Recept:

Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta.

Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar…šta god poželite.



Izvor: Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar