Ministarka Đurđević Stamenkovski: “Najstrože osuđujem nasilje u prosveti”

Smatra da treba vratiti đačke unuforme u klupe i to da budu u bojama srpske trobojke, međutim, kako dodaje, naišla je na hajku zbog te ideje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Učitelji i nastavnici jesu svetinja, i nekada su se toliko poštovali čak više i od roditelja, rekla je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV Pink, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski.

Najpre komentarišući napade na prosvetne radnike koji su se dešavali prethodnih dana, Stamenkovski je istakla da su škola i prosveta posledne stvari koje treba da budu politizovane.

– Moramo da vodimo računa, jer su to one oblasti koje direktno utičnu na budućnost naše dece, generacija koje se sada obrazuju, školuju i stasavaju. Evidentno je da je čitavo društvo potrešeno zbog ovakvih vesti – rekla je Stamenkovski.

Kako kaže, takve incidente treba da osudimo, ali i da pronađemo instrument da se takve stvari spreče u budućnosti.

– Definitivno postoji kriza autoriteta, kada su prosvetni radnici u pitanju. Često čujem od ljudi koji su u prosveti da oni nemaju problem sa decom, već sa roditeljima. Dakle, to su najčešći komentari, jer smatraju da danas u 21. veku, da su roditelji previše angažovani oko nekih banalnih stvari u samoj školi, želeći u svemu da učestvuju i na taj način vrše pritisak – rekla je ministarka.

Ističe da postoje oni i koji opravdavaju ovaj incident i žele da budu sudije i ocenjuju da li su roditelji imali razlog za ovaj čin, ali, kako dodaje, nasilje ne može da bude opravdano ni zbog jednog razloga.

– Ovo osuđujem i mislim da svi nadležni treba da reaguju i kazne počinioce – ističe.

Kako kaže, i sama je pre izvesnog vremena navela da smatra da treba vratiti đačke unuforme u klupe i to da budu u bojama srpske trobojke, međutim, kako dodaje, naišla je na hajku zbog te ideje.

– Kome smeta red, da deca budu jednaka i da se roditelji na takav način rasterete, kome smeta, onima koji pokušavaju da u školama promovišu snobizam i materijalizam – rekla je ministarka.

Kako kaže, naročito im je smetao momenat sa bojama srpske trobojke, dodaje da sve zemlje koje imaju uvedene uniforme, imaju obeležja državnih simbola i boja te zemlje.

– To nije stvar kojom treba mi da se bavimo, ali jeste interesantno da nekima toliko smeta zavođenje reda i kodeksa u školskim klupama. Ja se zaista trudim da ne trošim vreme na to šta radi opozicija, postoje nadležne institucije koje treba ovo najstrože da kazne. Učitelji i nastavnici jesu svetinja, i nekada su se toliko poštovali čak više i od roditelja – rekla je Stamenkovski.Izvor: Objektiv.rs, Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar