Spremite se, oluja samo što nije počela! RHMZ izdao hitno upozorenje

Meteorološki sistem Hailz Srbija najavljuje da se najjača oluja u dosadašnjem delu godine formirala i nastaviće svoj put prema istoku/jugoistoku u predstojećim satima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Johannes Plenio

Tokom narednih sat vremena na području Zlatiborskog okruga, između Zaovina i Mokre Gore, očekuju se jaki plјuskovi, grmlјavina, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar, upozorava Republički hidrometeorološki zavod u svom hitnom upozorenju.

Meteorološki sistem Hailz Srbija najavljuje da se najjača oluja u dosadašnjem delu godine formirala i nastaviće svoj put prema istoku/jugoistoku u predstojećim satima.

– Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s, piše u najnovijoj objavi.

Foto: Printscreen

RHMZ upozorava danas i sutra na grmljavinske nepogode.

-Danas i sutra veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi RHMZ.

Danas će i u Beogradu biti nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska. Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji danas i sutra lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, navodi RHMZ.

Dnevna temperatura danas i sutra na severu i zapadu u intervalu od 21 do 24 stepena, a na jugu i jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni, a osvežiće u petak.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar