Humanost na delu: Predstavnici Vojske Srbije uručili pakete pomoći meštanima udaljenih planinskih sela

Prethodne nedelje predstavnici Vojske Srbije su obišli dve porodice u udaljenim selima na teritoriji opštine Kuršumlija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: vs.rs

U okviru aktivnosti civilno-vojne saradnje, koje se sprovode sa ciljem stvaranja uslova za bolji život stanovništva i jačanja saradnje i poverenja na lokalnom nivou, pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć građanima koji žive u teško pristupačnim planinskim krajevima naše zemlje.

Prethodne nedelje predstavnici Vojske Srbije su obišli dve porodice u udaljenim selima na teritoriji opštine Kuršumlija i tom prilikom im uručili pakete sa osnovnim sredstvima.

Foto: vs.rs

Slična aktivnost realizovana je i tokom združene taktičke vežbe na Pešterskoj visoravni u aprilu ove godine, kada su pripadnici Vojske Srbije uručili pomoć višečlanoj porodici u selu Ursule kod Sjenice.

Jedinice Vojske Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Crvenim krstom Srbije, često realizuju projekte civilno-vojne saradnje koji su usmereni na pomoć građanima u udaljenim planinskim selima, kojima je, zbog loše putne infrastrukture, otežano snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i pristup sistemu zdravstvene zaštite.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar