Orban kudio EU, a hvalio Trampa: Kada bi oni želeli da bude mir, prekid vatre bi nastupio za 24 časa

Orban je dodao da ako zapadne zemlje nastave da donose odluke o slanju Ukrajini oružja sve većeg dometa istim tempom kao i do sada, uskoro ćemo se približiti poslednjoj tački...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Rukovodstvo EU moglo bi da zaustavi sukob u Ukrajini za 24 sata da želi, međutim, oni žele direktan sukob s Rusijom i kreću se ka tome, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

– Kada bi rukovodstvo EU sada želelo da bude mir, prekid vatre bi nastupio na frontu za 24 sata. Trebalo bi samo da kažu: ‘Dragi Ukrajinci, neophodan je prekid vatre, morate da stanete, nećemo više davati ni oružje ni novac dok se ne obustavi vatra i ne počnu pregovori’. Bivši američki predsednik Donald Tramp to može da sredi za dan – rekao je Orban u intervjuu za TV2.

Orban je dodao da ako zapadne zemlje nastave da donose odluke o slanju Ukrajini oružja sve većeg dometa istim tempom kao i do sada, uskoro ćemo se približiti poslednjoj tački nakon čega će se zapadnoevropski ili američki vojnici pojaviti u Ukrajini.

– Ovog trenutka smo na nekoliko centimetara od direktnog sukoba – upozorio je on i dodao da lideri EU to žele.

Podsetimo, Orban se u martu sastao sa Trampom koji je rekao da neće davati novčanu pomoć Ukrajini ako ponovo postane predsednik, a Evropa bez Amerike ne može da finansira taj sukob i on bi onda završio.Izvor: Novosti, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar