Međunarodni dan Vatrogasaca: Kompanija NIS organizovala izložbu i druženje dece sa vatrogasnom jedinicom

Ovom manifestacijom kompanija NIS je završila nedelju posvećenu bezbednosti i zdravlju na radu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo/Dajana Savić

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca ispred Pogona Severni Banat kompanije NIS u Kikindi održana je manifestacija koja je obuhvatila izložbu vatrogasne opreme, vozila, individualne i kolektivne zaštitne opreme Vatrogasne jedinice, kao i prikaz opremljenih timova za različite situacije spasavanja.

Više od 450 učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Kikinde imalo je priliku da se druži sa vatrogascima i vidi kako izgleda njihova oprema i kako se ona koristi, ali i da nauče nešto novo o merama bezbednosti i sigurnosti. Tokom posete oni su vatrogascima postavljali veći broj pitanja i pokazali veliko interesovanje za njihov posao. Takođe je priređena i izložba literarnih radova učenika osnovnih škola iz Kikinde koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji na Trgu srpskih dobrovoljaca.

Foto: Promo/Dajana Savić

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, čestitao je Međunarodni dan vatrogasaca svim pripadnicima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i kompaniji NIS i njihovoj vatrogasno spasilačkoj jedinici kojoj se posebno zahvalio na humanosti i hrabrosti, ali i na posebnoj brizi o najmlađim stanovnicima Kikinde i Severnog Banata.

„Danas su povodom Međunarodnog dana vatrogasaca jednim taktičkim prikazom svoje opreme i dela svojih mogućnosti našim najmlađim sugrađanima, ali i svim zainteresovanim Kikinđanima pokazali deo opreme i svega onoga što oni rade, ali i svu svoju humanost, jer u prethodnom periodu u kriznim momentima, setimo se i pandemije, i prošle godine, upravo je ova vatrogasna jedinica NIS-a iz Kikinde dobila nagradu za humanost. I ovom prilikom želim da im zahvalim na svemu onome što čine za građane Kikinde i za sve u ovom regionu“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Promo/Dajana Savić

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat kompanije NIS, istakao je da je današnja manifestacija osmišljena kako bi se pre svega uključili najmlađi sugrađani, kao i njihovi roditelji i kako bi radeći na edukaciji povećali sigurnost i bezbednost.

„Mi se ponosimo njima. Ta jedinica pripada NIS-u, važna je za rad kompanije NIS, ali je na raspolaganju i gradu Kikinda, kao i svim građanima Kikinde“, rekao je Borenović ovom prilikom.

Ovom manifestacijom kompanija NIS je završila nedelju posvećenu bezbednosti i zdravlju na radu, čime je pokazala da se zalaže za podizanje svesti javnosti o sigurnosnim rizicima, ali i za edukaciju građana o merama prevencije i zaštite, nezavisno od toga kojoj starosnoj grupi pripadaju. Kao i druge društveno odgovorne kompanije, NIS prepoznaje važnost uključivanja najmlađih članova društva u ovakve aktivnosti i projekte, čime doprinosi bezbednosti mnogih lokalnih zajednica.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar