“Nastaviću da se borim za srpske nacionalne i državne interese”

Dodik je poručio da tamo gde nema Republike Srpske i Srbije, nema ni slobode za Srbe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas na krajiškom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona” da će nastaviti da se bori za srpske nacionalne i državne interese, koji znače zajedništvo Srpske i Srbije i jedinstvo srpskog naroda.

Dodik je istakao da živi za to da jednog dana Republika Srpska i Srbija budu jedno, kao što je jedan srpski narod.

On je rekao da veruje da će ovaj vek biti vek ujedinjenja, koje je, kaže, logično, a nema ničega što bi moglo da ga ospori, jer ujedinjene nije upereno ni protiv koga.

Dodik je rekao da Srbi imaju pravo na svoj legitimitet i političku teritorijalno zajednicu, iako to mnogi osporavaju.

On je naglasio da su Srbi uvek drugima donosili slobodu, iako su oni pokušali da ih bace na sramnu stranu istorije, prenela je RTRS.

“Srbi su naivno ušli u ono što se zvala Jugoslavija umesto da su od početka pravili Srbiju. Ta istorijska greška dovela nas je do toga da smo 90-ih godina ušli u građanske ratove”, rekao je on.

Dodik je poručio da tamo gde nema Republike Srpske i Srbije, nema ni slobode za Srbe.

On je rekao da Srbe vode ljudi koji su u pravom smislu pripadnici svog naroda, spremni da budu žrtvovani i nisu spremni da gledaju svoj komoditet da bi izdali nacionalne interese.

Kada je reč o Svesrpskom saboru, koji će biti održan 8. juna, Dodik je rekao da će ovaj sabor dati mnoge putokaze za vreme koje dolazi.

Osamnaesti Krajiški crkveno-narodni Svesrpski sabor “Krušedolska zvona 2024”, održan je danas kod manastira Krušedol na Fruškoj gori.



Izvor: RTRS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar