Protest u Podgorici zbog rezolucije o Srebrenici, okupljeni skandiraju IZDAJA, skup obezbeđuje policija

Događaj obezbeđuje mnoštvo policajaca sa opremom za razbijanje protesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTCG

Veliki broj ljudi okupio se ispred zgrade Vlade zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim nacijama podržati Rezoluciju o Srebrenici. Događaj obezbeđuje mnoštvo policajaca sa opremom za razbijanje protesta. Postavljene su i zaštitne ograde.

Skupu prisustvuju poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i odbornik UCG Milivoje Brković, nosilac liste “Budva naš grad” na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, potpredsednik Opštine Berane Mladen Premović i predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović.

Okupljeni skandiraju “izdaja”.

“Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod”, naveli su ranije danas organizatori protesta.

Tvrde da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na “najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe”.

“Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu”, rekli su organizatori skupa.



Izvor: RTCG

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar