Đurić: Najhitniji apel zemljama UN da se suprotstave usvajanju rezolucije o Srebrenici

Đurić se oglasio na društvenoj mreži X

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić saopštio je da Srbija hitno apeluje na članice UN-a da se suprotstave rezoluciji o Srebrenici.

“Republika Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju nacrta rezolucije ‘Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine'”, naveo je Đurić na mreži Iks.

Očekuje se da će Generalna skupština UN sutra razmatrati Nacrt rezolucije o proglašenju Međunarodnog dana sećanja na žrtve masakra u Srebrenici 1995. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS uoči zasedanja da se dešavaju strašne stvari i da Srbija nema šanse protiv velikih i silnih koji misle da mogu da rade kako i šta hoće, ali da je naše da se suprotstavimo i borimo za zemlju.

Takođe, uoči Generalne skupštine UN-a, u zgradi organizacije u Njujorku održan je panel ”Mi govorimo jer oni ne mogu – glasovi koji se čuju”, na kojem su govorili Srbi koji su doživeli ili su bili svedoci zločina u prethodnim decenijama.



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar