Viđene lisice blizu vrtića u Zagrebu: Roditelji zabrinuti

Radnici vrtića su rekli da lisice dosad nisu uočili u samom dvorištu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Stanovnike zagrebačkog Bukovca poslednjih dana posećuje nekoliko – lisica. Uočene su u blizini dečjeg vrtića, zbog čega su se roditelji zabrinuli pa su na teren izašle nadležne službe, javlja HRT.

Snimci na kojima se vidi lisica uz ogradu dečjeg igrališta otvorile su pitanje bezbednosti dece koja svakodnevno borave u područnom zagrebačkom dečjem vrtiću Bukovac. Lisice su viđene više puta, pa je u pomoć pozvana gradska služba za divlje životinje.

“Mi uvek izađemo na teren, mada iz iskustva smo znali da je tamo nećemo zateći. Ona je tamo bila u prolazu, tako da smo obišli to područje. Nije više viđena”, rekao je Damir Skok, direktor Ustanove zoološki vrt Grada Zagreba.

Dozvolu za snimanje na području dečjeg vrtića HRT nije dobio. Ali, građani su videli lisicu uz gornju ivicu ograde i to sa spoljne strane, na području šume koja okružuje dečje igralište.

Dečji vrtić upoznat je sa situacijom. U Gradu Zagrebu ističu da radnici vrtića lisice dosad nisu uočili u samom dvorištu.

“Ističemo da radnici vrtića svakodnevno obilaze vrtićko dvorište, pre i tokom svakog izlaska dece, kako bi deci bio osiguran bezbedan boravak. Vaspitno-obrazovni rad koji se inače odvija u dvorištu, tokom jutra se, preventivno, umesto u dvorištu, izvodi na terasama vaspitnih grupa”, saopštili su iz Grada Zagreba.Izvor: HRT

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar