Jelena Đoković delila savete, pa ŠOKIRALA: Ovaj problem utiče na PLODNOST žena! (VIDEO)

Poslušajte video do kraja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Nakon razgovora sa autorkom Nadin Artemis, Jelena Đoković se potrudila da nam prenese zapažanja i ključne poruke.

Ovaj put reč je o korišćenju SPF faktora i krema za sunčanje, a kako je Jelena istakla, sunčanje je zapravo izuzetno korisno i neophodno za zdravlje našeg organizma, dok treba izbegavati kreme sa zaštitnim faktorom. Biljna ulja su mnogo bolja alternativa, poput kokosovog, maslinovog, jojoba…

Jelena je govorila i o ishrani, zašto je najbolje jesti tzv. sunčevu hranu, kao i o zdravlju zuba i pravilnoj nezi.kom je govorila o higijeni zuba, ali i o njihovoj povezanosti sa neplodnošću kod žena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

“Zdravlje iz usta takođe utiče na plodnost žensku i danas žene imaju jako puno problema da zatrudne. Na to dosta utiču probemi sa zubima, karijes, nagomilane naslage i bolesti desni”, rekla je Jelena i podsetila na osam načina pravilnog negovanja zuba.

“Koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni… Nežno perite zube, uvek mekanim četkicama, jer kad grubo peremo, to povlači desni. Pokret je ‘kiša pada, trava raste’, kako kažu naši zubari klincima”.

Takođe, Jelena Đoković je iz razgovora sa Nadin Artemis izvukla još nekoliko važnih poruka koje se tiču zdravlja, te i njih podelila sa svojim pratiocima.

“Izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina. Koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion.”

“Jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenicu, turmeric, borovnice… Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), međutim crvenilo je naš prirodni način odbrane. Naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca, a kreme za sunčanje blokiraju te zrake i taj proces, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina.”

“Najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi, kao i zink koji prosto odbija sunčeve zrake.”

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Postanite JLO za manje od 8 minuta: Šminku u ruke i KLIK na ovaj TEKST (VIDEO)

Zabrinjavajuća statistika: Skoro 60 odsto POPULACIJE se ugojilo tokom PANDEMIJE



Izvor: Objektiv.rs, kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar