Vučić razgovarao sa premijerom Gruzije: “Upoznao sam Kobahidzea o stavu Srbije o Rezoluciji o Srebrenici”

Predsednik Srbije istakao je da je bilo reči i o kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom i istakao da je bilo reči o izazovima sa kojima se suočava naša zemlja, kao i o bilateralnim pitanjima.

“Otvoren razgovor sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje”, naveo je Vučić na Instagram profilu “Buducnostsrbijeav”.

“Obavestio sam premijera Kobahidzea o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da je bilo reči i o kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima.

“Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Takođe sam upoznao premijera Kobahidzea o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici i ponovio principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu”, naveo je Vučić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar