Nastavlja se čistka u ruskom Ministarstvu odbrane, poznato ko je sada uhapšen

Sud je odredio Kuznjecovu meru pritvora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Moskva
Foto/Pixabay

Načelnik Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije Jurij Kuznjecov uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u velikom iznosu, saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

„Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije pokrenula je krivični postupak protiv načelnika kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije Jurija Kuznjecova. On se sumnjiči za primanje mita u velikom iznosu (deo 6 člana 290 Krivičnog zakonika Rusije)”, saopštila je Petrenko.

Prema informacijama istrage, Kuznjecov je 2021–2023. godine, kada je bio na čelu Osme uprave Generalštaba, primio mito od preduzetnika „za obavljanje određenih radnji u njihovu korist”.

Tokom pretresa, kod generala je pronađen novac u ukupnom iznosu od više od 100 miliona rubalja u različitim valutama (oko milion dolara), zlatnici, kolekcionarski satovi i luksuzni predmeti.

Sud je odredio Kuznjecovu meru pritvora.

Podsećamo, u aprilu je uhapšen zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov zbog sumnje da je primio mito, prenosi Sputnjik.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar