Taktička obuka mehanizovanih i tenkovskih jedinica na poligonima Vojske Srbije (FOTO)

Akcenat je na zajedničkim uvežbavanjima taktičkih radnji na maršu i u susretu sa protivnikom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: vs.rs

Na poligonima Vojske Srbije u toku je intenzivni ciklus obučavanja mehanizovanih i tenkovskih jedinica Četvrte brigade kopnene vojske za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim operacijama.

Profesionalni sastav rodova oklopnih jedinica i pešadije tokom ove obuke unapređuje osposobljenost za borbenu upotrebu ključnog naoružanja i realizaciju dodeljenih zadataka u sadejstvu, čime se obezbeđuje efikasna upotreba snaga u operacijama i visoka borbena gotovost brigade.

Foto: vs.rs

Akcenat je na zajedničkim uvežbavanjima taktičkih radnji na maršu i u susretu sa protivnikom, uz upotrebu tenkova i borbenih vozila pešadije i uz integraciju taktičkih i vatrenih postupaka na bojištu.

U nastupajućem periodu pripadnike ovih jedinica očekuje realizacija kondicionih gađanja, a potom, i taktičkih vežbi i bojevih gađanja na specijalizovanim poligonima Vojske Srbije.

Foto: vs.rs

Zajedničkim uvežbavanjima mehanizovanih i oklopnih jedinica, koje su nosioci manevra u operacijama Kopnene vojske, unapređuju se osposobljenost posada borbenih sistema, timska efikasnost i brzina reagovanja, a time i sposobnost ovih sastava za izvođenje borbenih dejstava, samostalno i u sadejstvu sa drugim jedinicama.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar