Najbolji svih vremena otkrio tajnu uspeha: Karlo Ančeloti objasnio kako se igra fudbal

S razlogom najbolji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/RTS

Trener fudbalskog kluba Real Madrid Karlo Ančeloti govorio je o načinu vođenja ekipe i razlikama između trenera.

Podsećanja radi, Real Madrid je još jednom finalista Lige šampiona, a ove sezone su već osvojili titulu domaćeg prvenstva što je još jedna potvrda veličine italijanskog trenera.

Ančeloti je u obraćanju pokušao da objasni formulu njegovog uspeha, ali i razliku između trenera “stare škole” i mlađih.

– Mislim da je greška trenera nove generacije to što daju previše informacija o sistemu s loptom. Treneri stare škole poput mene više vole da ne daju previše informacija i dopuštaju slobodu kreativnosti. Dajem instrukcije bez lopte. Zavisi od kreativnosti igrača, ako se Vinisijus ili Rodrigo osećaju kreativno na lopti, neću da im govorim šta da rade. To je tumačenje kako se igra s loptom, ne želim da “ubijam” ničiju kreativnost – objasnio je Ančeloti.

Kao pravi primer istakao je Ćabija Alonsa, koji ove sezone pravi nestvarne rezulate sa Bajer Leverkuzenom.

– Poznajem ga, kao igra je imao visok nivo znanja o fudbalu. Radi dobar posao u Bajeru, sposoban je i nadam se da će sličnim putem krenuti Raul, Arbeloa… Nadam se da će jednog dana moći da budu treneri Real Madrida.

Legendarni Italijan ne obraća pažnju na kritike sa strane.

– Kritika je deo mog posla. Kada vodite Real i stvari ne idu dobro, one se pojavljuju. To je logično, ali ne utiču na mene. Ipak, posle toga moram da procenim i razmislim šta smo uradili dobro, a šta pogrešno. Moja procena je drugačija od onoga što bi svi drugi mogli da misle.

Zatim je nastavio o prilagođavanju na igru i pristup.

– Svaki sistem ima slabost. Romb nije savršen, omogućava nam da pritiskamo više i budemo energičniji da vratimo loptu, to smo radili veoma dobro u skoro svakoj utakmici… Slabost je u tome što vas ostavlja van pozicije jer centralni vezisti ne mogu da se vrate na vreme i na tome treba da radimo – pričao je Karlo.

Fudbaleri Real Madrida 1. juna igraju finale Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, i to će biti nova prilika da Ančeloti još jednom ispiše istoriju klupskog fudbala.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar