Stefanović: Održavanje javnih skupova moguće uz dva uslova

Ministar je naglasio da su svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama - nezakoniti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Srbije

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da, iako je vanredno stanje završeno, određene mere koje je predložila zdravstvena struka, a koje za cilj imaju zaštitu zdravlja i života gradana, ostaju na snazi.

Stefanović je, u izjavi Tanjugu, zamolio građane da se predloženih mera, kao i do sada, pridržavaju i da nastave da budu disciplinovani i odgovorni.

“Te mere imaju za cilj da se sačuvaju živote i zato je predložena mera socijalnog distanciranja. To u praksi znači da ćemo sada imati mogućnost okupljanja, odlaska u kafiće i restorane, ali ne može biti više od 50 ljudi, jer bismo time povećali mogućnost da se zaraza proširi. Zato molim građane da razumeju da su sve mere koje zdravstveni radnici predlažu namenjene njihovom zdravlju i da nastave, baš kao do sada, da ih ozbiljno i odgovorno sprovode”, rekao je Stefanović.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa mogućnosti javnih skupova, Stefanović je pojasnio da za njih važe dve mere, prva koju su predložili zdravstveni radnici, da skup ne može imati više od 50 učesnika, i druga propisana Zakonom o javnom okupljanju, da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije.

Stefanović: “Pripadnici Policijske brigade dali sve od sebe u borbi protiv širenja koronavirusa!”

“Svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama su nezakoniti i molim ljude da, bez obzira na motive, to ne čine, jer kršenjem ovih mera mogu ugroziti zdravlje drugih ljudi, a i te ljude izlažu sankcijama, odnosno prekršajnom kažnjavanju”, poručio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar