Još mesec dana do 37. “Beogradskog maratona”: Prestonica je spremna, a već je postavljen jedan rekord

Uskoro se zatvaraju prijave za beogradski maraton

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YouTube/BeogradskiMaraton

Do početka 37. “Beogradskog maratona” ostalo je mesec dana, saopštili su danas organizatori, a prema njihovim rečima već sada je nadmašen rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je prijavljeno više od 11.500 trkača.

Dodaju da ne očekuju da će ovo biti jedini rekord.

– Za najmasovniju međunarodnu sportsku manifestaciju u našoj zemlji i događaj sa statusom od posebnog značaja za Grad Beograd i najvišeg nacionalnog interesa za Republiku Srbiju, već sada sa sigurnošću može da se kaže da će ove godine oboriti rekorde po mnogim parametrima, ali i dodatno unaprediti brojne organizacione segmente – saopštili su organizatori.

Uskoro će se i zatvoriti prijave.

– Plan je da uskoro zatvorimo prijave, čime bismo broj učesnika zaokružili na ukupno 12 hiljada. Prvi put u istoriji Beogradskog maratona unapred će biti ispunjena kvota učesnika, a imaćemo povećanje broja trkača za čak 20 odsto. Veoma nas raduje da za sve naše trke vlada sve veće interesovanje. To je potvrda da trkačkoj zajednici u čitavom regionu na stazama pružamo jedinstven doživljaj. Možemo da najavimo da ćemo ove godine imati i izuzetno kvalitetne elitne trke. Dolazi nam rekordan broj elitnih trkača, koji se i po kvalitetu izdvajaju kao nikada pre – objasnio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

On je naveo da se nada da bi 28. aprila mogao da bude oboren rekord Beogradskog maratona.

– Na ulicama Beograda očekuje se veliki okršaj takmičara iz Kenije i Etiopije i svi se nadamo da bi 28. aprila mogao da bude oboren rekord Beogradskog maratona, koji je postavljen još 2006. godine i koji iznosi 2:10:54. Među prijavljenim atletičarima su trkači koji su sposobni da trku na 42 kilometra završe u vremenu dva sata i sedam minuta – rekao je Habuš i naglasio da će među učesnicima biti i najbolji maratonci iz Srbije i regiona, s obzirom na to da će ove godine trka na 42 kilometra ujedno biti državno prvenstvo i Šampionat Balkana u maratonu.

On je najavio da će već od samog starta trka biti primetne novine u organizaciji.

– Startovi za sve trke biće razdvojeni. Početak maratonske trke zakazan je za osam časova, polumaratonci startovaće u 9.30, a trka na 10 kilometara počeće u 11 časova. Trka zadovoljstva startovaće u 13 časova. To je učinjeno po ugledu na velike svetske maratone iz više razloga. Pre svega zbog povećanog broja učesnika, kako bismo rasteretili ne samo startnu liniju, već i okrepne stanice, čime ćemo u velikoj meri elitne trke učiniti efikasnijim i sa organizacione strane omogućiti sve uslove za obaranje rekorda staze – objasnio je Habuš.

Prvi čovek Beogradskog maratona najavio je i dolazak uglednih gostiju iz sveta trčanja koji će biti učesnici Sportskog foruma koji će se drugu godinu uzastopno održati u sklopu Beogradskog maratona.

Novina je i da će se celokupan muzičko-zabavni program za sve posetioce i učesnike ove godine održati na Trgu republike.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar