Poslušajte njihove reči, navešće vas da se zapitate: Penzioneri otkrili za čime u životu najviše ŽALE

Saglasni su u tome da novac iako olakšava život, ne donosi sreću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Christian Bowen

Grupa muškaraca i žena od 65 do 100 godina ima sličan odgovor na pitanje za čim najviše žale u životu. Neki su čak imali iste odgovore od reči do reči, a većina njih ima slična razmišljanja o tome šta je važno u životu.

Tiktoker DŽair pitao je starije ljude zbog čega najviše žale u životu. Jedna 79-godišnja žena govorila je o stvarima koje je smatrala važnim kada je bila mlađa i rekla da novac olakšava život, ali ne garantuje sreću.

Slično razmišlja i drugi ispitanik, koji je rekao da materijalne stvari i više novca nego što je zaista potrebno nisu toliko važni.

– Kada smo mlađi, mislim da želimo da zaradimo mnogo novca i steknemo mnogo materijalnih stvari, da imamo veliku kuću, odličan auto i sve to. Sada shvatam da to nije ono što je važno u životu. U životu, važni su odnosi, ljubav i sposobnost da znate šta je zaista obilje – kaže on.

S njim su se od reči do reči složili stariji bračni par i muškarac od 78 godina, rekavši da „materijalne stvari nisu toliko važne”.

– Živimo na brodu i skoro sve smo prodali. Mislili smo da će nam nedostajati, da ćemo se kajati, ali ne – rekla je starica, a njen suprug je dodao: – Proveli smo mladost pokušavajući da kupimo veće kuće, lepe automobile i slične stvari. Mnogo toga je sada besmisleno.

Na pitanje šta im je važno, rekli su veza, zdravlje i prijatelji.

Jedan 78-godišnjak je rekao tiktokeru da će naslednicima reći da je želja za posedovanjem materijalnih stvari i takmičenjem gubljenje vremena.

– To je beskorisno i veoma negativno – kaže on. Za njega su najvažnije stvari koje su prethodni naveli.

Muškarac od 93 godine žali što je izgubio prijatelje koje je stekao tokom života, kao i suprugu.

– Idem svuda, radim neke stvari i onda nemam s kim da pričam o tome – kaže on.

Mlađa ekipa koja je gledala ove video snimke istakla je da su saveti starijih zaista mudri.Izvor: nportal.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar