Brnabić: Opozicija nema želje za dijalogom o izbornim uslovima

Kako je rekla, opozicija koja je non-stop pričala da je neophodno primeniti preporuke ODIHR-a, sada odbija da razgovara o tim preporukama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas, povodom sastanka poslaničkih grupa vlasti i opozicije o preporukama ODIHR-a o izbornim uslovima, koji su članovi opozicije napustili, da opozicija nema želje za dijalogom i istakla da je vlast bila spremna na razgovor i kompromis.

Kako je rekla, opozicija koja je non-stop pričala da je neophodno primeniti preporuke ODIHR-a, sada odbija da razgovara o tim preporukama.

“Kako ja stavim na sto plan za implementaciju ODIHR preporuka, oni tako stave na sto nešto drugo. U ponedeljak, kad smo imali prvi sastanak, ja stavim na sto ODIHR preporuke i kažem ‘evo izveštaj šta je do sada urađeno, hajde da vidimo kako ćemo dalje da radimo zajedno’. Oni kažu ‘nas to ne zanima, evo naši zahtevi za vas’. Ja kažem ‘dobro, zahtevi po strani, hajde da pričamo o ODIHR-u, oko ovoga imamo slaganje, hajde da pokažemo ljudima da možemo da razgovaramo i da možemo te stvari da implementiramo’. Oni kažu ‘ne, to je manje bitno, evo naših zahteva'”, objasnila je Brnabić gostujući na TV B92.

Kako je navela, napravila je ustupak da bi se nastavio dijalog, pa je pozvala opoziciju da razgovaraju o njihovim zahtevima.

Podsetila je na tri zahteva opozicije i navela je da je izašla u susret za prva dva, da se formira komisija za uvid u birački spisak i da se razgovara o medijima u izbornom procesu.

Navela je da treći zahtev opozicije, da se beogradski izbori održe istovremeno sa izborima u ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji, nije mogla da ispuni, jer je, kako kaže, taj zahtev protiv zakona i suprotan sa demokratskim normama.

 



Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar