Siniša Mali o ceni “rafala”: Reč je o velikom projektu, to je najveća nabavka za našu vojsku

Mali je rekao da podaci pokazuju da je prihod sada neuporedivo veći

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@mali_sinisa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je za 12 godina od naknade na konverziju zemljišta, u državni budžet od ovih naknada prihodovano 30 miliona evra a za devet meseci od njihovog ukidanja oko 90 miliona evra.

On je odgovarajući na pitanje novinara koliko se prihoda država odrekla ukidanjem naknade na konverziju rekao da podaci pokazuju da je prihod sada neuporedivo veći, što pokazuju i ovi podaci.

“Smatram da nema potrebe da budemo zarobljenici jedne odluke i da imamo hiljade lokacija koje stoje. Sada imovina ne samo da ne stoji neiskorišćena, nego je zapravo i aktivna i u narednom periodu očekujemo još prihoda kako u državnu kasu tako i za lokalne samouprave, jer su pokrenuti procesi izgradnje, nove investicije i to velikih stranih fabrika”, istakao je on.

Na pitanje kako će Francuskoj biti plaćeni avioni “rafali” i da li će to biti kroz zaduživanje Mali je rekao da sada ne želi da govori o tome dok se ne obave konačni razgovori i postigne dogovor.

“Reč je o velikom projektu, ovo je najveća nabavka za našu vojsku. Ponosan sam na tu nabavku, u toku su završni razgovori i ovo pitanje bih ostavio za sam kraj”, rekao je on i dodao da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar