Mladi teniser hvali Đokovića: “Uvek je bio dobar prema meni”

Novak i Holger slobodni su u prvom kolu turnira u Monte Karlu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/MCRolexMasters

Danski teniser Holger Rune priprema se za predstojeći ATP turnir u Monte Karlu na kome učestvuje i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Novinari su pred start velikog turnira upitali Runea koliko je naučio od Đokovića u prethodnih nekoliko godina, pošto su se mnogo puta susreli na treninzima.

“Naučio me je puno toga. Uvek je bio dobar prema meni. Sećam seda smo trenirali ovde pre pet godina, pre nego što sam počeo da igram na Čelendžerima. Bio je veoma zainteresovan, postavljao mi je pitanja, davao savete i govorio mi o svojoj karijeri. Za tako mladog igrača, to mnogo znači. On je jedan od najboljih svih vremena i osećaj da hoće da ti pomogne je neverovatan. Divim mu se i zbog toga” – počeo je Rune.

Danac se dotakao i stvari koja Novaka čini boljim od drugih.

“Dao mi je savet na mentalnom planu, jer je on u tome zver. Rekao mi je da je čovek, a ne superheroj. Oseća emocije koje i mi osećamo, samo ih tretira na drugačiji način u odnosu na nas ostale. Rekao mi je da je to jedan od razloga zašto je uspešniji od drugih. Impresivno ga je videti, kao i Rafu i Rodžera. Moj odnos sa Novakom je drugačiji sada, takmičimo se. Pobedio sam ga dvaput, tako da mi više ne daje savete. On je dobar” – rekao je Rune.

Novak i Holger slobodni su u prvom kolu turnira u Monte Karlu, a njihov međusobni duel na ovom turniru moguć je tek u finalu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar