U Skupštini Srbije sutra nastavak Kolegijuma o izbornim uslovima

Brnabićeva je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicija prihvatila dva od tri zahteva opozicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ parlamentsrbije

U Skupštini Srbije sutra se nastavlja rad Kolegijuma, na kojem učestvuju predsednica parlamenta Ana Brnabić i šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a na kome se razgovara o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Vlast i opozicija su se prvi put posle decemebarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu, u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je rečeno novinarima, nije bio postignut.

Brnabićeva je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicija prihvatila dva od tri zahteva opozicije – da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan. Brnabićeva je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

Iz koalicije “Srbija protiv nasilja” su poručili da su dali rok vlastima do srede da ispune sva tri uslova i poručili da neće pristati na, kako su naveli, novu “izbornu krađu”.

Šef poslaničke grupe Novi DSS Miloš Jovanović rekao je da je opozicija, bez obzira na ideološke razlike, potpuno jednoglasna da se moraju izboriti za “fer izborne uslove”. Na Kolegijum su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA. Na sastanak nisu došli predstavnici poslaničke grupe “Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović”, kao ni predstavnici poslaničke grupe “Ekološki ustanak” koju vodi Aleksandar Jovanović Ćuta.Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar