Petković podsetio francuske diplomate da je prošlo 4.000 dana od preuzimanja obaveza Prištine da formira ZSO

Petković je poručio da će Beograd uprkos svemu nastaviti da se zalaže za mirno i kompromisno rešavanje problema na terenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se danas sa francuskim poslanikom i šefom francuske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, Bertranom Buiksom. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Francuske u Republici Srbiji, Nj.E. Pjer Košar.

Na početku razgovora Petković je ukazao na činjenicu da se danas navršilo 4.000 dana od kako je Priština preuzela obavezu da ispuni jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma i stvori uslove za formiranje Zajednice srpskih opština, što nije učinila, ali je na taj način jasno pokazala da nema nameru da čestvuje u stvaranju uslova za normalizaciju političkih i međunacionalnih odnosa u regionu, konstatovao je direktor Petar Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

Na odsustvo dobrih namera i volje Prištine ukazuje i nerazumna, jednostrana odluka Aljbina Kurtija o ukidanju platnog prometa Republike Srbije i dinara kao sredstava plaćanja, koja ima za cilj da život Srba u pokrajini učini nepodnošljivim i da u krajnjoj instanci protera srpski narod sa KiM, naglasio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Ovom odlukom 100.000 Srba u pokrajini, koji su ostali bez svojih primanja – plata, penzija i socijalne pomoći, dovedeni su na ivicu humanitarne katastrofe, upozorio je Petković i zapitao da li su to vrednosti koje su tzv. Kosovo preporučile za članstvo u Savetu Evrope.

Uprkos stalnom opstruisanju normalizacije stanja na terenu i eskalaciji problema, Priština je nagrađena otvaranjem perspektive za članstvo u Savet Evrope, što ne služi na čast međunarodnoj zajednici, konstatovao je Petković dodavši da će Beograd uprkos svemu nastaviti da se zalaže za mirno i kompromisno rešavanje problema na terenu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar