Patrijarh Porfirije čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Patrijarh je, kako se navodi u čestitki, poželeo svima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru "srećan praznik nad praznicima", saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/patrijarh_porfirije

Patrijarh Porfirije čestitao je Uskrs po gregorijanskom kalendaru svim vernicima koji sutra slave. “Srećan praznik nad praznicima”, napisao je patrijarh srpski u čestitki.

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je praznik Vaskrsenja Hristovog papi rimskom Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju nadbiskupu Santu Ganđemiju, nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu.

Patrijarh srpski je čestitao i ostalim velikodostojnicima Rimokatoličke crkve, velikodostojnicima crkava reformacije, kao i vernicima koji sutra slave.

Patrijarh je, kako se navodi u čestitki, poželeo svima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru “srećan praznik nad praznicima”, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

“Upravo ovom Isusovom pobedom svi primamo usinovljenje, od Adama, preko Avraama i potomaka plemena Izrailjevih, preko apostola i apostolskih muževa, otaca i učitelja, pa sve do nas danas, ne izuzimajući ni budući rod. U radosti Vaskrsenja Gospoda Hrista, koje od smrti izbavlja, neućutno Vas pozdravljamo, kličući: Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse”, napisao je patrijarh Porfirije u čestitki.

U katedrali Uznesenja Blažene Device Marije u Beogradu večeras je održana misa Uskrsnog bdenja koju je predvodio beogradski nadbiskup Ladislav Nemet.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar