Prvi tvit ispisan samo mislima izazvao buru: Neko će moći da hakuje mozak (FOTO)

Uprkos svim ovim dobrim vestima, mnogi ističu bojazan da bi neko mogao da hakuje nečiji mozak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Joshua Hoehne

Da li svet odnedavno više nije isto mesto, otkad je dobio prvog čoveka koji pomoću čipa ugrađenog u mozgu mislima upravlja kompjuterom i piše poruke na Twitteru.

A sve zahvaljujući kompaniji Neuralink Ilona Maska.

Vest da je ova kompanija ugradila čip u mozak mladića koji je nepokretan, naišla je, razume se, na različite komentare. Mnogi postavljaju pitanje etičnosti i iznose bojazan od mogućih posledica. Dok jedni smatraju da svedočimo revoluciji, drugi upozoravaju da se igramo s prirodom.

Ipak, Noland Arbo u čiji je mozak ugrađen čip objasnio je da mu je to promenilo život i da je srećan što je dobio tu mogućnost. On je demonstrirao kako, samo uz pomoć svojih misli, može da igra online šah te je pomenuo kako je zahvaljujući Neuralinkovom implantatu ponovo mogao da igra “Civilizaciju” i to čak osam sati.

Uprkos svim ovim dobrim vestima, mnogi ističu bojazan da bi neko mogao da hakuje nečiji mozak.

Kao jedan od prvih uspeha, Arbo je objavio tvit na Maskovoj mreži, koju je komentarisao i milijarder. On se prvo našalio kako ga je Twitter izbacio jer je mislio da je bot, dok ga je Ilon Mask vratio upravo zato što je bot.

Ovo je svakako prva poruka ispisana zahvaljujući Neuralinkovom telepatskom uređaju.

On je opisao da je dovoljno da pomisli da se kursor na ekranu pomeri na određeno mjesto, nakon čega se kursor zaista i pomera u tom smeru. Sve se, dakle, odvija isključivo uz pomoć njegovih misli i bez upotrebe fizičkog uređaja.Izvor: Objektiv.rs, zimo.dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar