Putin: Rusija zna ko je izveo teroristički napad, sada je interesuje ko je nalogodavac

Vladimir Putin nazvao je teroristički napad karikom u lancu pokušaja onih koji se od 2014. godine bore protiv Rusije rukama neonacističkog režima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ The Telegraph

Znamo da je teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus izveden rukama radikalnih islamista, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Pre svega hoću još jednom da izrazim duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u krvavom varvarskom terorističkom napadu 22. marta i da poželim brz oporavak ranjenima. Zahvaljujem svima koji su u najtežim uslovima spasavali ljude i pomagali povređenima“, rekao je Putin na sastanku o merama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada.

„Znamo da je zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svet borio vekovima“, dodao je ruski predsednik.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

Vladimir Putin nazvao je teroristički napad karikom u lancu pokušaja onih koji se od 2014. godine bore protiv Rusije rukama neonacističkog režima.

„A nacisti, kao što je poznato, nikada nisu prezali od toga da koriste prljava i nehumana sredstva za postizanje svojih ciljeva“, rekao je on.

„Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posejati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu“, dodao je ruski lider.

Po njegovim rečima, rusko društvo je u ovo teško vreme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

Tokom sastanka, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Inače, četvorici napadača na tržni centar u Moskvi određen je pritvor. U staklenim kabinama pod stražom policije osumnjičeni za napad u koncertnoj dvorani izvedeni su pred sud. Podignuta je optužnica protiv sve četvorice, a pritvor je određen do 22. maja.Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar