Švedska policija bukvalno ODNELA Gretu Tunberg, pokušala je sa aktivistima da blokira ulaz u parlament (VIDEO)

Dvojica policajaca podigla su Tunbergovu i odvukla je pre nego što su je spustili na zemlju oko 20 metara od vrata koja je ometala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube/The Star

Švedska policija nasilno je uklonila Gretu Tunberg i druge klimatske aktiviste nakon što su drugi dan blokirali ulaz u švedski parlament.

Dvojica policajaca podigla su Tunbergovu i odvukla je pre nego što su je spustili na zemlju oko 20 metara od vrata koja je ometala.

Tunberg i desetine drugih aktivista za zaštitu životne sredine počeli su u ponedeljak da blokiraju glavne ulaze u švedski parlament u znak protesta protiv efekata klimatske krize i, kako su rekli, političke neaktivnosti.

 

Kako prenosi Gardijan, aktivisti su otišli ​​u ponedeljak popodne, ali su se ponovo vratili na proteste u utorak ujutro.

Tunberg (21) je postala lice omladinskog klimatskog aktivizma pošto su njeni nedeljni protesti, koji su počeli 2018. ispred švedskog parlamenta, brzo prerasli u globalni pokret sa velikim skupovima širom kontinenata.

Prošle godine ju je policija privela ili udaljila sa protesta u zemljama uključujući Švedsku , Norvešku i Nemačku.

Britanski sud ju je prošlog meseca oslobodio optužbi za kršenje javnog reda, pošto je sudija presudio da policija nema ovlašćenja da uhapsi nju i druge na protestu u Londonu prošle godine.

 Izvor: Objektiv.rs, Kurir, Guardian

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar