Režiser tužio i izgubio: Zbog najgoreg filma u istoriji sada mora da plati 700.000 dolara

"The Room" je upisan u istoriju svetskog filma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Tomi Visou je upisan u istoriju svetskog filma kao čovek koji je snimio najgori film u istoriji – “The Room”. On je tužio ekipu koja je pravila dokumentarac o njemu, a sada mora da im plati ogroman iznos.

Visou je tužio ljude koji su snimili dokumentarac o snimanju njegovog čuvenog dela. Optužio ih je da su ga pokazali u izuzetno lošem svetlu u filmu. Takođe je rekao da im nije bilo dozvoljeno da koriste kadrove iz njegovog filma i da su nedozvoljeno objavili informacije iz njegovog privatnog života. Visou je, iz nepoznatog razloga, krio da je iz Poljske.

Sud je presudio u korist ekipe koja je snimala dokumentarac “Room Full of Spoons”. Navedeno da je tužba znatno ugrozila premijeru filma i da je produkcija zato snosila mnoge gubitke, a da klipovima koji su koristili nisu ugrozili autorska prava. Sada Visou njima treba da plati 700.000 dolara.

Podsetimo da je film “The Room” toliko loš da je postao kultni film. I dalje se prikazuje u nekim bioskopima, a godine 2017. je izašao igrani film o ovom fenomenu, pod nazivom “Disaster artist”. U filmu je objašnjeno da je Visou uložio 6 miliona u film, a da niko nije znao odakle mu toliko bogatstvo. Plaćao je da se film daje u bioskopima, kako bi mogao da bude nominovan za Oskara. Tada Visou nije imao problema sa produkcijom, čak je sa glumcima išao na dodelu Zlatnog globusa.

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar