Selma iz Tuzle ubijena samostrelom, suprug teško povređen

Baluković je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predelu grudnog koša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Selma Baluković; Youtube/ N1BiH

Selma Baluković iz Lipnice kod Tuzle, čije je telo zatečeno u stanu 21. februara, ubijena je hicem iz samostrela, pokazala je obdukcija.

Prvi rezultati istrage ukazuju da ju je usmrtio njen suprug Erno Sabo-Čaki, koji je takođe povređen, ali on još nije zvanično osumnjičen.

Baluković je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predelu grudnog koša. Njen suprug, inače mađarski državljanin, zbog ubodnih rana na stomaku hospitalizovan je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

“Preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da je prostrelna rana u predelu grudnog koša preminuloj nanesena samostrelom. Mi ne znamo još uvek da li je ispaljena iz strele ili je povreda nanesena fizičkim putem, rukom”, kazao je za Vijesti.ba Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Sa suprugom ubijene, zbog njegovog zdravstvenog stanja, još uvek nije obavljen ni prvi informativni razgovor. Kada će to biti urađeno zavisi od lekara. Ostale istražne radnje su u toku”, dodao je Arnautović.

Selma Baluković i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba, što objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrel. Erno Sabo-Čaki je stopostotni invalid koji se kretao uz pomoć invalidskih kolica. Dženaza ubijenoj Selmi, obavljena je u naselju Plane kod Tuzle.Izvor: vijesti.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar