Y trepavice: Trend koji osvaja svet

Izraz Y trepavice se sve češće čuje, predstavljaju apsolutni hit

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Y trepavice daju sasvim prirodan izgled, uz bogat volumen trepavica. Pravi izbor za žene koje vole balansiran izgled.

U svetu veštačkih trepavica, izraz Y trepavice se sve češće čuje. Ako vas zanima šta je ovaj trend i zašto je toliko popularan – na pravom ste mestu.

Šta su to Y trepavice?

YY trepavice, još se nazivaju i Y trepavice, 2D trepavice i pravi su trend u azijskim zemljama. Napravljene su od kašmira ili svile, a ono po čemu su posebne jeste to što ostavljaju sasvim prirodan utisak. Dakle, ako želite trepavice koje izgledaju prirodno guste, ove trepavice su pravi izbor.

Ime su dobile po svom obliku – karakteristični lepezasti oblik poput slova Y, koji se postiže postavljanjem dva sloja trepavica. Svaka od ovih lepeza sastoji se od 4 trepavice, ali su poređane u dva reda i izgledaju kao dve punije trepavice. Ovakav dizajn učinio je Y trepavice lakim za postavljanje (nije ništa teže od klasičnih veštačkih trepavica), a rezultat je duplo veći volumen.

Šta je bolje: Y trepavice ili klasične?

Da biste imali bolji uvid u razliku između dva tipa lepeza trepavica, napravićemo poređenje:

Gornji deo Y trepavica karakteriše prepoznatljiv oblik. Zbog svoje dvostruke strukture one stvaraju divan, paperjast efekat na vrhu, sličan privlačnosti 2D ravnih trepavica sa dvostrukim vrhom. Podražavaju način na koji nam trepavice prirodno rastu. Nasuprot tome, klasične ekstenzije daju izgled koji je ravnomerniji, puniji, ali uočljivo veštački.

Y trepavice su odličan izbor za žene koje teže balansu između prirodnog izgleda i pojačanog volumena. Oni sa retkim trepavicama mogu izabrati Y oblik jer im ono omogućava da efikasno popune praznine i postignu puniji izgled trepavica.

Kako se postavljaju Y trepavice?

Ovakve trepavice nanose se slično klasičnim trepavicama, ali je od suštinskog značaja preciznost u njihovom postavljanju, a i tehnika je nešto drugačija jer se postavljaju duž stvarne linije trepavica. Najbolje bi bilo da posetite profesionalca. Važno je da se pažljivo proceni da li ih treba postaviti na gornju, donju ili bočnu stranu prirodnih trepavica.

Koliko dugo možete očekivati da će vaše trepavice trajati?

Uz odgovarajuću naknadnu negu, možete uživati u lepoti Y ekstenzija trepavica tokom neverovatnih 6 do 8 nedelja. Ne zaboravite na osnovnu negu posle postavljanja da biste održali upečatljiv izgled. Izbegavajte da ih trljate ili povlačite i proizvode za negu na bazi ulja na trepavicama. Ne zaboravite da ih redovno perete i četkate kako bi izgledale čisto, lepo i sprečili infekciju očiju.

Autor: Hana Dunđerov/Lepota i ZdravljeIzvor: Lepota i Zdravlje

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar