Vučić sutra nastavlja konsultacije o mandataru, pozvane još dve liste

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sutra konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”.

Sastanak sa predstavnicima liste “Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!”, predviđen je u 10 i 30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”, pozvani su na razgovor u 11 i 45 sati.

Razgovorima sa predstavnicima lista “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” i “Ruska stranka – Slobodan Nikolić” Vučić je danas počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.Izvor: Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar