Napad u Prizrenu: Albanac okačio zastavu UČK na autobus sa hodočasnicima, pa svešteniku zavrnuo ruku

Iz Eparhije raško-prizrenske Ističu da incident predstavlja zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Eparhija raško-prizrenska

U centru Prizrena jutros se dogodio incident, prilikom koga je fizički napadnut sveštenik.

Iz tzv. kosovske policije navode da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati, prenosi Radio Goraždevac.

Kako prenosi taj medij, sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali Liturgiji. Tom prilikom je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu “UČK” na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike. Sveštenik, koji je takođe krenuo na Liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Tom prilikom je fizički napadnut od strane osumnjičenog koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku, a zatim videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao je svojim vozilom. Sve se dogodilo na očigled hodočasnika koji su prepričavali događaj, ali su želeli da ostanu anonimni.

Eparhija raško-prizrenska osudila napad Albanca na sveštenika u Prizrenu

Eparhija raško-prizrenska osudila je incident koji se danas desio u Prizrenu, kada je u centru tog grada fizički napadnut sveštenik.

-Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija da bi bili na Svetoj Liturgiji i da posle obiđu prizrenske svetinje. U trenutku kada je prizrenski sveštenik J.R. prišao autobusu da dočeka poklonike i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije, pomenuto lice fizički je nasrnulo na sveštenika, grubo mu zavrnuvši ruku. Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se na očigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena, ističu iz eparhije.

Ističu da incident predstavlja zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi.

-Eparhija raško-prizrenska osuđuje ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izražava iskrenu nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada, dodaju iz eparhije raško-prizrenske.Izvor: Objektiv.rs, Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar