Direktor srednje škole (59) dobio otkaz i ostao bez penzije zbog ŠOLJE KAFE i 50 dinara

Njegov "neoprostivi greh" bio je to što je platio manju kafu u prodavnici, a uzeo veću, koja je koštala 50 dinara više

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/miriamzs

Uprkos tome što je platio kafu standardne veličine, 59-godišnji direktor srednje škole u ​​Japanu se poslužio velikom šoljom iz automata u prodavnici i to ga je koštalo posla i penzije.

Njegov “neoprostivi greh” pre neki dan je preneo list Asahi Šimbun, čiji je izveštač naglasio da je „provokator” zločina uhvaćen u Takasagu, gradu udaljenom sedam sati vožnje od Tokija, nakon što ga je jedan zaposleni video kako namerno pritiska dugme za veću dozu.

Pored otpuštanja sa posla, direktoru je oduzeta nastavnička licenca, a uskraćena mu je i penzija za koju se veruje da je iznosila oko 20 miliona jena, odnosno 122 hiljade evra.

Tokom razgovora sa zvaničnicima prefekturnog odbora, direktor je rekao da je reagovao impulsivno i dodao da mu je „iskreno žao zbog svog nedoličnog ponašanja“, navodi se u izveštaju.

Kafa standardne veličine u toj prodavnici inače košta 110 jena (80 dinara), a veća verzija 180 jena (130 dinara)

Istovremeno, direktor je priznao da mu to nije prvi put, da je u istom lokalu prethodno tri puta prevario mere za kafu.

Kritičari su doveli u pitanje odluku odbora o njegovoj kazni, koja je objavljena 30. januara, nazvavši je “smrtnom kaznom” za delo koje je prouzrokovalo samo manju novčanu štetu.

Na pitanje da li je suspenzija možda bila prikladnija kazna, zvaničnik odbora je rekao za Asahi Šimbun da je odbor odlučio da “strogo primenjuje pravila” s obzirom na poziciju koju je on zauzimao.Izvor: Objektiv.rs, net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar