Ne brinite, Gmail ostaje tu gde jeste: Ipak se ne gasi, sve je bila dezinformacija

Stručnjak za komunikacije rekao je za BBC da ovde radi o "klasičnom primeru" opasnosti od dezinformacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Stephen Phillips - Hostreviews.co.uk

Google je morao javno da izjavi da će Gmail “tu da ostane”, nakon što se na društvenim mrežama naširoko proširila prevara u kojoj se tvrdi da se Gmail gasi.

Objava na mreži X, koja je pregledana više od sedam miliona puta, tvrdi da će Gmail biti ugašen u avgustu.

Google je iskoristio istu platformu da demantuje tu lažnu tvrdnju.

Stručnjak za komunikacije rekao je za BBC da ovde radi o “klasičnom primeru” opasnosti od dezinformacija.

“Većina ljudi veruje u ono što vide na mrežama, a nedostaju alati i procesi za proveru činjenica”, rekao je Ričard Banjal, šef kompanije za procenu komunikacija – CARMA.

“Dok društvene mreže mogu da deluju bez odgovornosti i ‘pumpaju’ neproverene informacije svojoj publici, ovaj incident sa Gmail-om neće biti poslednji slučaj tog tipa koji ćemo videti”, kaže on.

Gmail je najpopularnija usluga elektronske pošte na svetu, sa više od 1,5 milijardi aktivnih korisnika širom sveta, navodi Statista.

I uprkos tome što je odlučno odbacio lažne tvrdnje u ovoj “hoax” poruci, tačno je da je Google ugasio neke svoje usluge poslednjih godina.

Samo tokom 2023. godine, Google je ugasio svoj servis za igre Stadia, funkciju YouTube Stories, i počeo je da zatvara stare i neaktivne Gmail naloge.

Kompanija je najavila planove za zatvaranje Google Podcasts, iako je ovu funkcionalnost praktično zamenio YouTube Music, čiji je Google takođe vlasnik.Izvor: B92.net

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar