Porodica iz Brusa dobila kolica za trojke: Mislila da nosi blizance, a na porođaju stiglo iznenađenje

Predsednik niške opštine Medijana, Nebojša Kocić, ugostio je porodicu Ivezić iz Brusa, Milicu i Vladimira i njihove tromesečne bebe – Davida, Divnu i Bogdana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: medijana.rs

Milica i Vladimir Ivezić iz Brusa nakon što su potomstvo čekali 8 godina, iz trećeg pokušaja vantelesne oplodnje dobili su trojke.

Šok je usledio na samom porođaju su tokom cele trudnoće verovali da će dobiti blizance, budući da su lekari na svakom ultrazvučnom pregledu videli samo dve bebe.

– Videlo se da će jedna beba sigurno biti dečak, a za drugu su rekli da je verovatno devojčica, tako da smo i pre rođenja odabrali imena David i Divna. Kupili smo i dva krevetića i stvari za dve bebe. Kada sam dobila bolove i kada je porođaj krenuo u 33. nedelji otišli smo u kruševačku bolnicu i tamo se porođaj završio prirodnim putem maltene za pola sata. U razmaku od pet minuta rodili su se David i Divna, a onda se ništa nije dešavalo, nije izlazila posteljica. Doktorka me je pitala koliko je embriona ubačeno, jer je bila u pitanju trudnoća iz postupka vantelesne oplodnje, a ja sam joj odgovorila tri. Ona je rekla: “Evo i treće bebe” i posle 15 minuta rodio se Bogdan – kaže Milica za Telegraf.rs.

Kako je ispričala, obaveza oko beba ima puno i nema spavanja sa njima ni tokom dana, ni tokom noći, ali se njihova velika želja da postanu roditelji ostvarila tako da im ništa ne pada teško.

Foto: medijana.rs

– Rođenje beba smo iščekivali osam godina. Posle pet godina braka otišli smo na prvu vantelesnu oplodnju, a onda na još jednu i treća je uspela. Prve dve smo uradili u Kragujevcu, a treću u Novom Sadu. Trudnoća je protekla bez problema, uredno sam je kontrolisala, ali eto, lekarima je promakla treća beba – rekla je Milica, kuvarica po zanimanju.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, u svom kabinetu ugostio je porodicu Ivezić iz Brusa, Milicu i Vladimira i njihove tromesečne bebe – Davida, Divnu i Bogdana, saopšteno je iz Opštine.

Ovom prilikom, predata su im na korišćenje kolica za trojke, koja je prethodno koristila jedna niška porodica, a koja je Gradskoj opštini donirao niški Žitopek.

„Ivezići su se obratili našoj opštini za pomoć, iako ne žive na teritoriji Niša, a mi smo im sa velikom radošću izašli u susret“ izjavio je predsednik Kocić i dodao: „Ovo je samo jedan od načina na koji centralna niška opština podstiče povećanje stope nataliteta, a u skladu sa državnom pronatalitetnom politikom.“

Foto: medijana.rs

Kocić je istakao i da najveća niška opština svakom prvorođenom detetu u radnoj nedelji na teritoriji opštine daruje 10.000 dinara, svakom trećerođenom detetu u porodici 120.000 dinara, a od 2023. godine dodeljuje naknadu za svako četvrto dete, u iznosu od 150.000 dinara jednokratne pomoći, i za svako peto dete, novčanu pomoć u iznosu od 200.000 dinara.

Ivezići će kolica vratiti opštini kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici.

Porodici iz Brusa su ovom prilikom uručeni i drugi prigodni pokloni.Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar