Oglasio se Vladimir Putin: Ima nove planove za Rusiju, evo o čemu se radi

Putin je je naglasio da su ovakvi potezi neophodni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Дмитрий Осипенко

Rusija će proširiti industrijsku saradnju sa drugim zemljama, rekao je Vladimir Putin na sastanku za podršku investicionim projektima u ruskoj industriji.

„Nameravamo da proširimo međunarodne industrijske tehnološke saveze, izgradimo lance saradnje sa tim kolegama iz EurAsEC-a, iz zemalja BRIKS-a – i bilo gde u svetu – sa drugim državama i asocijacijama koje su spremne da rade zajedno“, rekao je predsednik.

On je naglasio da su ovakvi potezi neophodni, jer je nemoguće i nepotrebno sve što je potrebno puštati na sopstvenim platformama.

Vlasti će nastaviti da proširuju i fino podešavaju mehanizme podrške industriji.

„Zajedno sa biznisom, naučnom zajednicom, našim preduzećima i radnom snagom, rešićemo specifične probleme kako bismo ojačali tehnološki suverenitet zemlje, proširili domaću proizvodnju i industrijsku proizvodnju“, rekao je Putin.

Istovremeno, Rusija mora imati sopstvene „tehnološke ključeve“ u kritičnim sektorima.

“Ovde je važno koncentrisati naučni potencijal i ljudske resurse”, naglasio je predsednik RF.
On je naveo da, generalno, ruska industrija stabilno posluje i samouvereno se razvija, uprkos spoljnom pritisku, uspostavljeni su novi kanali za snabdevanje sirovinama i komponentama i izgrađeni odnosi sa pouzdanim zainteresovanim partnerima.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar