Student seo u kafić u Beogradu i naručio kafu, pa zamoljen da izađe napolje, neki su i podržali ovaj stav

Umesto naručene kafe, stigla mu je molba konobarice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Vladyslav Tobolenko

Jedan student seo je u kafić u Beogradu i naručio kafu. Dok je čekao da bude uslužen, otvorio je skripta kako bi se preslišao pred ispit.

Umesto naručene kafe, stigla mu je molba konobarice da napusti lokal uz neočekivano obrazloženje da je u kafiću zabranjeno učenje.

“Seo sam, naručio kafu i uzeo skriptu da se preslišavam (u sebi) dok čekam početak ispita. Prilazi mi radnica i saopštava da je ovde zabranjeno učenje”, napisao je momak.

“Nisam se svađao jer sam bio potpuno zbunjen, a i devojka je bila sasvim ljubazna i videlo se da je i njoj neprijatno da mi saopštava pravila kuće, i nisam ljut, samo me zaista zanima logika iza takve odluke”, zapitao se on.

“Inače, čim sam seo u prvi sledeći kafić nisam imao nikakvih problema, kao ni pre do sada”, objašnjava on pitajući ostale korisnike da li im se desilo nešto slično i zašto bi učenje u kafiću bilo kome predstavljalo problem.

Foto: Reddit printscreen

Usledile su brojne reakcije. Neki su bili šokirani, ali neki su objasnili šta jerazlog ovome i saglasili se sa konobaricom, odnosno vlasnikom lokala.

“Zamisli vide ga drugi pa i oni počnu da uče! Kraj sveta kakav poznajemo…”, rekao je jedan korisnik.

Drugi je objasnio situaciju iz drugog ugla.

“Lokal je mali, a jako popularan i naravno da im se ne isplati da dođe neki student, naruči jedan espreso i okupira ceo sto satima dok uči”, drugi se nadovezao: “E ja sam pre ne znam koliko godina dok sam radio taj posao bukvalno naterao gazdu da pristane na to da jurim studente koji dođu da uče, jer sam skontao da se nakupilo masa njih, dođu, svako uzme po kafu, zauzmu pola lokala i sede celo popodne. Izađu na desetak minuta do fast fuda, naravno ostave knjige papire itd, i vrate se siti, oće vode, daj vode, daj vode, prazni piksle, daj vode, ma marš bre, idite kući, u čitaonicu. Kako smo krenuli da branimo to za par meseci se digao promet za 30 posto, a samim tim i moja lična zarada, tako da kapiram skroz lokale koji to rade. Jedan lik koji uči nije problem, njih dvadeset je druga priča”.

Šta vi mislite o ovome?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar