Zelenski postavio novog šefa Zaporoške oblasti, evo o kome je reč

Zelenski je ranije ukazom razrešio Jurija Malaška sa mesta šefa administracije Zaporožja u delu koji kontroliše Kijev, na njegov zahtev

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Office of the president of Ukraine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je danas Ivana Fjodorova za novog šefa Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

“Imenovan je Ivan Sergejevič Fedorov za predsednika Zaporoške oblasne državne administracije”, navodi se u tekstu ukaza objavljenom na sajtu kancelarije Zelenskog.

Zelenski je ranije ukazom razrešio Jurija Malaška sa mesta šefa administracije Zaporožja u delu koji kontroliše Kijev, na njegov zahtev.

Fedorov je ranije bio gradonačelnik Melitopolja.

Fedorov je rekao da je njegov cilj da ujedini napore radi pobede Ukrajine koja se, kako je naveo, približava, objavila je agencija Unian.

Kancelarija Zelenskog saopštila je da je on danas posetio ukrajinske vojnike u selu Robotine u Zaporoškoj oblasti i uručio im medalje.

Više od 70 odsto Zaporoške oblasti sada je pod ruskom kontrolom, a nekadašnji regionalni centar, grad Zaporožje, pod kontrolom je ukrajinskih trupa od marta 2023. godine.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar