Legenda srpskog rukometa razočarana situacijom sa Đeronom dala neopozivu ostavku: “Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a”

Oglasila se i Jelena Erić povodom smene španskog stručnjaka Tonija Đerone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Trećepoluvreme

Krah rukometaša na Evropskom prvenstvu skupo je koštao španskog stručnjaka. “Orlovi” su ispali u grupnoj fazi, pošto su osvojili samo jedan bod – onaj protiv Islanda (27:27). U preostale dve utakmice su doživeli teške poraze – od Mađarske (28:27) i Crne Gore (30:29), te su u ukupnom plasmanu zauzeli tek 19. mesto.

Posle saopštenja RSS, oglasila se Jelena Erić. Čuvena rukometašica smatra da je RSS prekršio statut. Dala je neopozivu ostavku kao članica Upravnog odbora RSS.

– Poštovani članovi UO Rukometnog Saveza Srbije Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Gdin- om Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

– Po statutu RSS-a, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije. Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka.

– Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka. Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je Rukometni Savez Srbije. I ovog puta je komunikacija izostala. Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i statut RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju donositi timski.Izvor: Objektiv.rs, Sportal.blic.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar