Počelo ponavljanje izbora na osam biračkih mesta

Izbori se ponavljaju na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Radio slobodna Evropa

Jutros u 7 sati počelo je glasanje na osam biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori za poslanike Skupštine Srbije.

Izbori se ponavljaju na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

Kako je ranije saopštila Republička izborna komisija, zbog toga će biti štampano 5.352. glasačka listića, a glasaće se na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

Rok za formiranje Narodne skupštine je 30 dana od objavljivanja konačnih rezultata, dok je rok za formiranje nove vlade 90 dana od formiranja Narodne skupštine.

Prema podacima RIK-a, na osnovu obrađenih 8.265 biračkih mesta od ukupno 8.273, najviše glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane” 1.781.695 glasova ili 46,74 odsto. Izborna lista “Srbija protiv nasilja” osvojila je 902.108 glasova ili 23, 66 odsto, izborna lista “Ivica Dačić- premijer Srbije” 249.709 glasova ili 6,55 odsto, izborna lista “Dr Miloš Jovanović- Nada za Srbiju” 191.397 glasova ili 5,02 odsto, lista “Mi – glas iz naroda, prof. Branimir Nestorović” 178.669 glasova ili 4,69 odsto.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar