Optužnica za stravično ubistvo u Zrenjaninu: Ubila muža na spavanju, isekla testerom, delove tela kuvala

Sumnjiči se da je suprugu pre ubistva stavila lekove za smirenje kako bi ga omamila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv T. P. (47) zbog teškog ubistva supruga Srđana (42) u maju prošle godine, saznaje “Telegraf.rs”.

– Optužnica je 3. oktobra ove godine predata u Viši sud u Zrenjaninu na potvrđivanje. Prema našem Krivičnom zakonu preti joj kazna od najmanje 10 godina ili dožovotni zatvor – kažu iz Višeg javog tužilaštva u Zrenjaninu.

Ona je muža, navodno, najpre izbola nožem, a potom njegovo telo isekla motornom testerom i određene delove čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloletnom ćerkom, a naposletku su je njena deca prijavila policiji.

Prema do sada poznatim informacijama, T. P. je Srđanu u vodu stavila lekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena deca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem. Sve to, uradila je pred svojom decom.

T. P. je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspeo da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je videla T. P. ćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je isterala na ulicu, a poslednje reči koje je čula od Srđana bile su: “Zovi Hitnu pomoć”. Uplakana devojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposletku su pozvali policiju.

– Sve je uradila pred očima naše ćerke, a onda joj je dala i bensedin. Devojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, seče motornom testerom, a onda je videla i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, “Mama je zaklala Srđana”. Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje – rekao je za Telegraf.rs nakon zločina T. P. bivši suprug.

T. P. je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zapretio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

– Sledeći prizor je bio kao iz filma “Teksaški masakr”. Raskomadano telo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada celo telo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da delove tela prokuva kako bi kosti odvojila od mesa – rekao je Terezin sin.

Tokom policijske istrage zaista su pronađeni delovi tela u loncu. T. P. je Srđanu, navodno, do dolaska policije odsekla nogu i genitalije i izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila na u dve posude na šporetu.

– Preživeo sam horor, kao i mlađa sestra. Mama je bila smirena, kuvala je delove tela, ja sam pozvao policiju rekao sam hoću da prijavim ubistvo, da je moja majka ubila očuha – rekao je sin T. P. nakon zločina.

Bili u evidenciji Centra za socijalni rad

Kako su nakon zločina naveli za Telegraf.rs iz Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, ta ustanova reagovala je u periodu pre ubistva. Oni su naveli da su preduzimane mere i aktivnosti iz njihove nadležnosti, ali nisu precizirali koje.

– Centar će po potrebi preduzimati aktivnosti zaštite deteta koje je prisustvovalo nasilju u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, a u zavisnosti od procenjenih potreba deteta – naveli su odgovarajući na pitanje o maloletnoj ćerki osumnjičene T. P., koja je prisustvovala jezivim scenama.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar