Najbolji recept za vanilice VANILICE: Tajna je u ovom sastojku

Jedan od omiljenih kolača koji se i danas rado sprema.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Emilina Kuhinja

Recepti naših baka nam vraćaju najlepše uspomene i mirise iz detinjstva kojih se svi rado sećaju. Svaki zalogaj nam vraća trenutak kada smo pripremali omiljeni kolač sa bakama, a posebno uzbuđenje je bilo kada smo nešto pravili po prvi put.

Vanilice su s razlogom jedan od najpopularnijih slatkiša kod nas i koliko god tražili recepte po domaćim kuvarima i drugim mestima, starinski recept za ovaj dezert znaju svi.

Sastojci:
200 g masti
3 kašike šećera
jedno jaje
jedno žumance
1/2 limuna soka
jedan limun kora
450 g brašna
2 kesice vanilin šećera
250 g šećera u prahu
250 g džema od šljiva

Priprema:

U dublju posudu umutiti mast sa jednim jajetom i žumancetom, sokom od limuna i izrendati u sve to limunovu koru. Dodati brašno i umesiti testo. Posuti brašno po radnoj površini i razvući testo. Za to vreme zagrejati rernu na 180′. Modlicama vaditi sa testa vanilice i poređati ih u pleh obložen pek papirom i staviti na pečenje. Kada porumene skloniti ih iz rerne i ostaviti da se ohlade.

U jednom tanjiru pomešati šećer u prahu i vanilin šećer. Uzeti jednu vanilicu premazati džemom i poklopiti je drugom a onda ih uvaljati u šećer i tako svaku narednu.



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar