Evo kako izgleda obuka jedinice Vojske Srbije za zaštitu mirovnih snaga UN u Libanu

Reč je o završnom delu druge faze višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: vs.rs

U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ kod Bujanovca u toku je intenzivna obuka voda za zaštitu snaga Vojske Srbije koji se priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Foto: vs.rs

Reč je o završnom delu druge faze višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

Foto: vs.rs

Nakon individualne taktičke i vatrene obuke, realizovane u prvoj fazi osposobljavanja, jedinica sada u terenskim uslovima uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka koji je očekuju u Libanu, sa težištem na postupcima prilikom patroliranja i obezbeđenja baze.

Foto: vs.rs

Obuka voda za zaštitu snaga se završava naredne nedelje realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost ove jedinice iz sastava Komande za obuku za učešće u misiji.

Foto: vs.rs

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine, u sastavu italijanskog kontingenta. Osnovni zadatak jedinice je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija. Osim ovog voda, Vojska Srbije u Libanu angažuje i pešadijsku četu, štabne oficire i grupu specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar