Kako je govorio Lazanski: Dve prilike da se vojska na Kosovo vrati i ko je kriv zbog toga

Lazanski je kao krivce za obe propuštene prilike označio političare koji su bili na vlasti u Srbiji tokom dvehiljaditih ističući da nisu imali dovoljno hrabrosti da brane Kosovo i Metohiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/RTS

Novinar Politike, vojno-politički analitičar i diplomata Miroslav Lazanski govorio je u nekoliko navrata o rešenju za Kosovo i Metohiju.

Lazanski je tako jednom prilikom podsetio da je Srbija imala dve prilike da se vojska vrati u južnu pokrajinu kako bi zaštitila svoje građane od albanskog terora.

– Mi smo imali dve šanse da uđemo sa vojskom na sever Kosova. Prvi put kada je bio pogrom Srba u martu 2004. godine. Tad su se NATO trupe, odnosno KFOR, potpuno povukli sa severa Kosova. Mi smo mogli da uđemo sa vojskom do Ibra i tu postavimo naše linije – rekao je Lazanski.

Druga prilika bila je, prema Lazanskom, proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova.

– Imali smo drugi put priliku 17. februara 2008. godine kada je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost. Tada se KFOR ponovo povukao sa severa i ponovo nismo ušli – konstatovao je on.

Lazanski je kao krivce za obe propuštene prilike označio političare koji su bili na vlasti u Srbiji tokom dvehiljaditih ističući da nisu imali dovoljno hrabrosti da brane Kosovo i Metohiju.Izvor: Politika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar