Windows 12 stiže u junu sledeće godine

Novu verziju Windows operativnog sistema bismo mogli da vidimo ranije nego što smo očekivali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / 200 Degrees

Glasine o novoj verziji Microsoft-ovog operativnog sistema kruže već neko vreme, a iz raznih izvora se mogu čuti nagađanja da ćemo ga videti već sledeće godine. Međutim, prema informacijama koje nam sada stižu iz Tajvana, Windows 12 stiže u junu 2024. godine.

Izveštavajući sa lokalne izložbe medicinske tehnologije, tajvanski Commercial Times je preneo izjave Čena Junšenga i Lina Bailija, izvršnih direktora kompanija Acer i Quanta Computers, koji su govorili o AI računarima, uređajima koji će posebno procesuirati zadatke veštačke inteligencije. Iznoseći svoja očekivanjima, Baili je izjavio da će sledećeg leta “AI računari biti lansirani jedni za drugim nakon što Microsoft predstavi svoju sledeću verziju Windows-a”, koja će se u velikoj meri oslanjati na tehnologiju veštačke inteligencije.

Ovo nije prvi put da od čelnih ljudi velikih tehnoloških kompanija čujemo informacije o lansiranju Windows 12. Ranije ove godine, Dejvid Zinsner, finansijski direktor kompanije Intel, je u jednom intervjuu takođe rekao da očekuje da će nova verzija Windows-a stići 2024. godine.

Ukoliko su reči koje je preneo Commercial Times tačne, nije isključeno da ćemo Windows 12 možda videti već početkom juna, jer je taj period rezervisan za Computex 2024. sajam u Tajpeju.Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar