Iznajmio stan za 1.285 evra i primetio da ne stiže račun za vodu: Onda je krenula da mu opada kosa

Vodoinstalateri su rešili problem, a čovek se odmah požalio kompaniji koja je iznajmila stan njegovoj devojci i njemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Kinez potpisan samo kao Tan i njegova devojka su se razboleli ubrzo nakon što su se uselili u iznajmljeni stan u Pekingu u maju 2023. Navodno, Tanu je počela da opada kosa, a po celom telu su izbile akne. Njegova neimenovana devojka je navodno počela da kašlje i da oseća nelagodnost u grudima, piše Dejli mejl.

Šest meseci nakon useljenja, Tan je shvatio da u tom periodu nije platio nijedan račun za vodu, i da nije bio isključen. Firma koja je iznajmila njihov stan tvrdila je da je bunar na koji je povezan prošao proveru kvaliteta.

Kada je Tan pogledao merače protoka vode pričvršćene za slavine u stanu, video je da se status na njima nije promenio kada je pustio vodu. Međutim, kada je Tan pogledao sivi merač protoka vode, primetio je da se stanje koje je prikazivao promenilo kada je voda izlazila iz slavina.

Tan i njegova devojka pozvali su vodoinstalatere, koji su otkrili da je dodatna cev spojila njihov toalet na slavine. Paru je, navodno, pozlilo kada su shvatili da su šest meseci pili vodu iz toaleta, tuširali se njome i koristili je za pripremu hrane.

Vodoinstalateri su rešili problem, a Tan se odmah požalio kompaniji koja je iznajmila stan njegovoj devojci i njemu. Tan je otkrio da je njihova mesečna kirija bila 10.000 kineskih juana, što je otprilike 1.285 evra.

Kompanija koja je paru iznajmila stan rekla je da je on mogao da izabere da koristi vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara. Tan i njegova devojka su morali sami da podese ventile i odluče koju vodu da koriste. Njih dvoje, međutim, tvrde da im to nije rečeno pre useljenja. Kompanija takođe tvrdi da je bunar proglašen ispravnim u martu, dva meseca pre nego što se par uselio u stan.

Međutim, vodu iz tog bunara treba koristiti samo za čišćenje toaleta, zalivanje cveća i slične poslove.

Tan je rekao lokalnim medijima da su u toku pregovori između njega i kompanije koja je iznajmila stan njemu i njegovoj devojci oko kompenzacije.Izvor: Objektiv.rs, Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar